Odborník přinesl obrovský košík jablek. Všechny jsme je umyli, oškrábali slupku a vyřízli jádřince. Nejprve jsme připravili jablka na kompot. Půlky jablek jsme pokrájeli ještě na menší kousky a vyskládali do zavařovacích sklenic. Do hrnce jsme nalili vodu, vsypali cukr a přidali hřebíček a celou skořici. Když se cukr rozpustil, zalili jsme jablka cukerným roztokem a zavíčkovali. Skleničky jsme poté vložili do hrnce s vodou a jablka jsme zavařili. Zbylo nám ještě spousta jablek, proto jsme ještě zadělali na buchtu a pokryli jsme ji nakrájenými jablky. Buchtu jsme dali do trouby a upekli. Mezitím se v kuchyňce rozlila krásná vůně a děti dostaly chuť ještě na něco. Uvařili jsme si tedy jablečný čaj s vůní skořice a hřebíčku.